آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی
یادداشت اختصاص رضا صدرالحسینی، تحلیلگر مسائل منطقه

احتمال بازگشت سعد حریری به قدرت وجود دارد؟

با توجه به شرایط موجود در لبنان بعید نیست که سعد حریری دوباره اسمش تکرار شود ولی باید از پارلمانی رای بیاورد که اکثریت آن طرفدار مقاومت هستند. این نکته مهم است که تکثر در لبنان و اقتدار مقاومت می تواند حتی سعد حریری را مدیریت کند. وقتی ایشان در عربستان استعفا کردند. سید حسن نصرالله بود که در سخنرانی عمومی اعلام کرد او نخست وزیر کشور است و باید به کشور برگردد و بعد استعفاء بدهد.
رضا صدرالحسینی؛ تحلیلگر مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 17
کد خبر: ۵۵۰۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

آیا احتمال بازگشت

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ نفوذ و دخالت های فرانسه در لبنان طی دو دهه گذشته رو به کاهش گذاشته بود اما فرانسه به دلیل سابقه ای که در استعمار دارد مایل است به جغرافیای استعماری خود برگردد. حتما فرانسه برای این اقدام خود اهدافی ملی و فرانسوی دارد و هم این حرکت از سوی دولت آمریکا تنظیم شده است چون مکرون نمی تواند بدون اجازه آمریکا با این انعکاس وارد بیروت شود. در حقیقت دخالت های او و بیان رمز بود که بعد از این سفر لبنان به این درجه از اقتشاش رسید و فشارها برای استعفا بر روی دولت لبنان بیشتر شد. به نظر می رسد، نظام سلطه به رهبری آمریکا و با موتور پیشرانه فرانسه طرحی برای لبنان در نظر گرفته که حاصلی جز فروپاشی نخواهد داشت. در حقیقت آنها علاقمندند که فرانسه به لیبی دیگری در غرب آسیا تبدیل شود. بی دولتی به معنای فروپاشی نظام سیاسی و غرب در تلاش است تا لبنان را به این سراشیبی سقوط هدایت کند و از آب گل آلودی که در منطقه ایجاد می کنند ماهی دلخواه خود را صید کنند.

 

 یکی از مهمترین اهداف در وارد آوردن فشار سیاسی به دولتمردان لبنان ایجاد امنیت برای رژیم صهیونیستی است زیرا وضعیت این رژیم بسیار شکننده می باشد و انها نگران مسائل امنیتی خود هستند و علاقه ای ندارند تا کشورهای پیرامونی آنها آرامش و اقتداری داشته باشند اما آرامش لبنان در آینده آنطور که آنها می خواهند نیست و انسجامی مثال زدنی بین بخش قابل توجهی از پارلمان و مردم و رییس جمهور و مقاومت اسلامی در لبنان وجود دارد و شرایطی برای کشور لبنان پدید می آید که سوءاستفاده نظام سلطه در آن ممکن نخواهد بود.

 

فراموش نمی کنیم قبل از آمدن میشل عون این کشور به مدت سی ماه رییس جمهور نداشت. فراموش نمی کنیم که بعد از استعفای غیر مترقبه سعد حریری این کشور بیش از 5 ماه نخست وزیر نداشت. با توجه به این تجارب و با عنایت به انسجام بین اضلاع مربعی که نام بردم چشم انداز آینده لبنان به گونه ای نیست که نظام سلطه را در لبنان به اهداف خود برساند.

 

با توجه به شرایط موجود در لبنان بعید نیست که سعد حریری دوباره اسمش تکرار شود ولی باید از پارلمانی رای بیاورد که اکثریت آن طرفدار مقاومت هستند. این نکته مهم است که تکثر در لبنان و اقتدار مقاومت می تواند حتی سعد حریری را مدیریت کند. وقتی ایشان در عربستان استعفا کردند. سید حسن نصرالله بود که در سخنرانی عمومی اعلام کرد او نخست وزیر کشور است و باید به کشور برگردد و بعد استعفاء بدهد. شرایط امروز لبنان به گونه ای نیست که نخست وزیری او بر مقاومت خدشه ای وارد کند.

 

آقای دیاب با توجه به اینکه در مدت زمان کوتاهی مسئولیت بر عهده داشت اقدامات موثری در حوزه مقابله با فساد انجام داد ولی فشار های خارجی توسط عوامل داخلی قدرت های فرا لبنانی او را مجبور به استعفا کرد. برای تبیین شرایط کنونی لبنان بهترین وسیله بررسی متن استعفای حسان دیاب است. ایشان در جمله ای کلیدی گفته اند که قدرت فساد در لبنان بیش از قدرت نخست وزیر و کابینه است. هر کدام از این نیروها به قدرتی خارجی وابسته اند و با فشار بر اعضای کابینه و حسان دیاب او را مجبور به استعفا کردند. وگرنه دیاب در مدت کمی که نخست وزیر بود توانسته بود کشور را به هر شکلی که هست اداره کند و اگر فرصتی کافی به او داده می شد می تواسنت نتیجه بگیرد مناسب بودن برنامه های او دلیلی است که نظام سلطه را وا داشت تا به او اجازه فعالیت ندهد و او را مجبور به استعفا کردند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
احمد رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
0
0
سلام و تشکر بابت مقاله خوبتون.
پاراگراف اول اشتباه املائی رو اصلاح بفرمایید اغتشاشو نه اقتشاش
پاراگراف اول سطر ششم: آنها دوست دارند «لبنان »را به لیبی دیگری تبدیل کنند
آخرین اخبار